Warning: Undefined variable $literalseo_es in /usr/home/carloszanon.com/web/templates/top.php on line 55 Carlos Zanón - Fauna Zanón: «No vull trair l'esperit de Carvalho, però tindrà la meva mirada»
Nació Digital - 05.02.2017
«No vull trair l'esperit de Carvalho, però tindrà la meva mirada»

Carlos Zanón (Barcelona, 1966) és un dels novel·listes més llegits i admirats del moment. De llarga trajectòria, el barceloní ha estat protagonista d'una de les grans notícies literàries de l'any, quan s'anunciava que era l'escollit per continuar les aventures de Pepe Carvalho, el personatge icònic creat per Manuel Vázquez Montalbán. Però, mentre la novel·la no arriba –serà a l'any 2018–, Zanón segueix amb el curs d'una creativitat que s'expandeix en diverses partitures creatives, com la crítica musical i literària, o la poesia.

Banco de sangre (Espasa, 2017) és la darrera novetat d'un extens catàleg que va iniciar-se, precisament, amb versos. Zanón va debutar l'any 1989 amb El sabor de tu boca borracha, un llibre de poemes al qual van seguir mitja dotzena de títols més, entre els quals El parque de los osos i Algunas maneras de olvidar a Gengis Khan. Ara, el nou poemari és un altre pas de rosca en la seva manera de fer i de dir, entre la sordidesa i la tendresa, amb aquell ímpetu que el fa escriure com si cada vers hagués de ser cantat amb veu rogallosa i esperit tronera.