Warning: Undefined variable $literalseo_es in /usr/home/carloszanon.com/web/templates/top.php on line 55 Carlos Zanón - Fauna Zanón: Francament, Ford
Diari Avui - 17.01.2016
Francament, Ford

Aconseguir crear un personatge que s'escapa del paper és bo o dolent pel seu autor? Un personatge com Frank Bascombe, de Richard Ford (Jackson, Mississipí, 1944), per exemple. No em refereixo com a rèdits en forma de lectors i èxits, que és obvi que sí. Ni tan sols pel que fa al seu talent com a autor, ja que aquesta fita no està a l'abast de la majoria d'escriptors. Em refereixo al fet que aquesta troballa i el treball que l'hi dediques no malbarati el que podries donar com a autor, el naixement d'altres personatges.

Crec que arriba un moment que cada protagonista que intentes acaba sent el teu personatge franquícia, lluitis o claudiquis tard o d'hora. Que la força d'aquest forat negre i el saber que l'encertaràs, que hi ha lectors que s'identifiquen amb ell, que el consideren gairebé un personatge real fa que un escriptor assumeixi la victòria i la derrota al mateix temps.